Dependența de telefoane

Se știe deja că deja omul e dependent de telefoane. Și le numesc așa pentru că termenul de mobil (sau încă și mai mult, de celular) își pierde treptat relevanța, pe măsură ce tehnologia avansează și conceptul de telefonie fixă devină o piesă de muzeu. Revin, oamenii sunt dependenți de telefoane. O simțim sau vedem fără îndoială, la noi sau la cei din jurul nostru, foarte des. Cât de departe s-a ajuns?

dependența de telefoane

Un studiu recent arată că circa trei din patru americani își țin telefonul la îndemână, (aproape) oriunde s-ar afla. Pentru 12% dintre subiecții testați, asta e valabil inclusiv când fac duș. Mai bine de o treime discută diverse la telefon în timpul teatrelor sau al spectacolelor. Ceea ce și eu fac, doar că nu în timpul celor la care particip. Vă dați seama din aceste informații cât de departe s-a ajuns, sau cât de legați suntem de aceste obiecte care ar trebui să ne servească, nu să ne controleze. După cum e și firesc, procentele sunt mai mari în cazul tinerilor (18-34 ani).

Dar poate cea mai curioasă concluzie a studiului respectiv este faptul ca aproape 1 din 10 americani (termenul americani nu este folosit în mod peiorativ, pur și simplu studiul este realizat pe ei, se prea poate să fie valabil și la europeni, nu știu dacă la români) își folosesc telefoanele... în timp ce fac sex! E adevărat însă că studiul nu ne mai spune cum anume sau în ce scop.

1 comentarii: