Adio, impozit pe bacşiş!

Una din cele mai controversate legi ale guvernului Ponta, impozitarea bacşişului, va ieşi din uz cel mai probabil la începutul lunii iunie. Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a anunţat că măsura este prea greu de aplicat în unele cazuri, după o întrevedere cu unii reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Fără nicio legătură cu ştirea precedentă despre loteria bonurilor fiscale, tot Ministerul Finanţelor se răzgândeşte, de data asta într-un alt proiect. Mai exact, Eugen Teodorovici a anunţat vineri că se va renunţa la obligativitatea taxării bacşişului, taxare pe care s-a făcut atâta tevatură în ultima vreme. Şi pe bună dreptate, ea fiind în multe direcţii absurdă.

Eugen Teodorovici renunţă la impozitarea bacşişului

Trebuie să recunoaştem că ştirea este oarecum amuzantă. Lansată ca o chestie inedită, impozitarea bacşişurilor, care prevedea emiterea unui al doilea bon fiscal pentru fiecare bacşil pe care îl dăm casierului sau celui de la magazin, a dus la situaţii ciudate şi s-a dovedit foarte greu de aplicat în unele cazuri. Un exemplu în această direcţie este cel al livrărilor la domiciliu, unde Teodorovici a declarat iniţial că dacă lăsăm bacşiş, trebuie să mergem la magazin după bon, pentru ca după numai o zi să spună că bonul poate fi eliberat şi când ajunge băiatul care ne-a făcut livrarea la sediu, fără a mai fi nevoie să ne deplasăm noi.

Bacşişurile se impozitează de la începutul lunii. Deşi s-a decis renunţarea la această măsură, va mai dura ceva până când legea va fi efectiv scoasă. Cel mai probabil, a declarat tot Teodorovici, la 1 iunie.

1 comentarii:

  1. What is the minimum bet on Blackjack (and why does it need
    What is the minimum bet on Blackjack (and why 김제 출장마사지 does it 안성 출장샵 need a different answer) on the dealer who bets the same 안산 출장안마 amount? 안동 출장샵 If the 광주광역 출장샵 dealer does a better bet on

    RăspundețiȘtergere