Decizie definitivă: Elena Udrea a ieşit din Penitenciarul Târgşor şi va rămâne în arest la domiciliu

Elena Udrea a fost eliberată astăzi din Penitenciarul Târgşor, ea urmând să rămână în arest la domiciliu. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.


Elena Udrea

În urma unei contestaţii făcută de Elena Udrea pe 23 aprilie, instanţa supremă a decis înlocuirea arestului preventiv, în care fostul ministru al turismului se afla încă din 25 februarie, cu plasarea în arest la domiciliu. Tot la domiciliu vor fi plasaţi şi fostul preşedinte al federaţiei române de box, Rudel Obreja, şi administratorul unei părţi din terenurile Elenei Udrea, Tudor Breazu. Calitatea în care cei trei se aflau în arest este de învinuiţi în dosarul Gala Bute.

În noua sa postură, Elena Udrea va trebui să respecte câteva condiţii:
  • Să nu părăsească locuinţa fără permisiunea organului judiciar. Dacă totuşi o face în urma unor necesităţi stringente de moment, având deci motive întemeiate, ea va trebui să anunţe apoi poliţia.
  • Să se prezinte la sediul DNA (procuratură etc) ori de câte ori este chemată.
  • Să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, martori şi experţi din dosarul în care este judecată.

La ieşirea din penitenciar, Elena Udrea a declarat că faptul că i s-a permis să meargă acasă este un semn că justiţia mai are o şansă. Ea a ţinut să mulţumească celor care au avut încredere în ea, în special lui Traian Băsescu, şi a mai spus că va rămâne implicată în politică, deoarece este nevoie de multe schimbări.

Comentează primul